Абонирай се
Новия ъпдейт на Гугъл - Колибри

Google официално обявиха своя нов голям ъпдейт . Това доказва че Google върви към по – задълбочена интеграция с нашия живот като представя не само информацията която търсим но и самото и качество.

Какво дава ъпдейта?

Съдържанието е по  изискванията на потребителя. От няколко години търсачките предоставят търсеното съдържания от потребителя с  точност. Като те използват и история на търсенето. Предоставят съдържание което  най – много съответства на нужната му информация , с което повишават крайната удовлетвореност.

Важна роля игра и контекста на търсенето , като местоположение,устройство, операционна система, история на браузър и история на Google акаунта ви.

Ъпдейта „Колибри“ дава възможност търсачката да показва все повече съответствие на съдържанието и търсенето на потребителя. Google има намерения да използва и данните от историята на търсенията Ви, като решава даден проблем и подобрява моделите си, това е неговия начин да разбира по – дългите фрази които Вие търсите, за по – точни резултати. Съдържанието не трябва да е копирани и да се повтаря или пък да е малко.

Какво трябва да е съдържанието да съответства на намерението на потребителя?

Трябва да е ценно и уникално, с много думи. Много опитват да генерират текстове за да постигнат добра позиция в SERP.  Най – важното е да има текст и той да не е копиран – така той хем ще е ползваем и с потребителска нагласа.  За Google авторството е много важно и има голямо значение.

„Колибри“ е съдържание. Това значи, че ще се повиши силата на фактор авторство за класиране. Ще трябва всеки да планира много добре съдържанието си и да бъде авторско , защото това е сериозен фактор. Трябва да се уверите че  всичко е „подписано“ правилно.

В бъдеще - Google продължава да затвърждава твърдението “Съдържанието е важно” и ясното търсене на потребителя.