Абонирай се
IT Design и Joomla Day 2013
ITD

Joomla ден e събитие, което се организира от любителите на Joomla в България. Този ден е за програмисти, дизайнери и администратори. Всеки който се интересува от този CMS и изработка на сайт. Joomla ден е възможност да се запознаете с  професионалисти , които споделят опита и знанията си за Joomla. Съшо така е възможно да обмените идеи  с колеги от браша. В България този ден се организира за 5 път. В чужбина това е непрекъснато.

Темите които се предствавиха тази година са  за Новото в Joomla,Sobi Pro – компонент за директории, Скорост на сайта, Windows Azure като среда за Джумла, Как да защитим сайта си и Google Analitycs – съвети и практики.

- Новото в Joomla - Михайл Семерджиев ни запозна с Joomla 3.1 и 3.2, като представи етикети и вложени етикети в новата Джумла което е доста полезно за всеки който иска да има повече статии в два етикета.

- Sobi Pro – компонент за директории – Radek Suski показа какво представлява и обясни спецификациите му.

- Скорост на сайта с MemCache - Любомир Русанов представи новата функционалност на СуперХостинг – memCache, тя доста забързва сайта и го прави по – използваем.

- Обясни за PHP версиите

- Показа пример че при Joomla сайт със доста добавки ще има по – голямо зареждане и тази функционалност помага.

- Windows Azure като среда за Joomla - Представиха ни как можем да интегрираме Джумла в Windows Azure и какво можем да правим с него

- Как да защитим сайта си - Михайл Семерджиев обясни с примери защитата на сайта ни и представи ново разширение което премахва зловреден код.

- Google Analitycs  - съвети и практики - Представиха ни как да си правим персонализирани отчети и как да постигнем максимална информираност за сайта ни с Google Analitycs.

 

На нашия екип беше много интересно и полезно. Надяваме се, че сме успяли да ви го представим в най – общ вид. Повече може да прочетете на Joomladay.bg.ITD