Абонирай се
Блог
Новия ъпдейт на Гугъл - Колибри

Google официално обявиха своя нов голям ъпдейт . Това доказва че Google върви към по – задълбочена интеграция с нашия живот като представя не само информацията която търсим но и самото и качество.

Какво дава ъпдейта?

Съдържанието е по  изискванията на потребителя. От няколко години търсачките предоставят търсеното съдържания от потребителя с  точност. Като те използват и история на търсенето. Предоставят съдържание което  най – много съответства на нужната му информация , с което повишават крайната удовлетвореност.

Важна роля игра и контекста на търсенето , като местоположение,устройство, операционна система, история на браузър и история на Google акаунта ви.

Ъпдейта „Колибри“ дава възможност търсачката да показва все повече съответствие на съдържанието и търсенето на потребителя. Google има намерения да използва и данните от историята на търсенията Ви, като решава даден проблем и подобрява моделите си, това е неговия начин да разбира по – дългите фрази които Вие търсите, за по – точни резултати. Съдържанието не трябва да е копирани и да се повтаря или пък да е малко.

Какво трябва да е съдържанието да съответства на намерението на потребителя?

Трябва да е ценно и уникално, с много думи. Много опитват да генерират текстове за да постигнат добра позиция в SERP.  Най – важното е да има текст и той да не е копиран – така той хем ще е ползваем и с потребителска нагласа.  За Google авторството е много важно и има голямо значение.

„Колибри“ е съдържание. Това значи, че ще се повиши силата на фактор авторство за класиране. Ще трябва всеки да планира много добре съдържанието си и да бъде авторско , защото това е сериозен фактор. Трябва да се уверите че  всичко е „подписано“ правилно.

В бъдеще - Google продължава да затвърждава твърдението “Съдържанието е важно” и ясното търсене на потребителя.

 
IT Design и Joomla Day 2013
ITD

Joomla ден e събитие, което се организира от любителите на Joomla в България. Този ден е за програмисти, дизайнери и администратори. Всеки който се интересува от този CMS и изработка на сайт. Joomla ден е възможност да се запознаете с  професионалисти , които споделят опита и знанията си за Joomla. Съшо така е възможно да обмените идеи  с колеги от браша. В България този ден се организира за 5 път. В чужбина това е непрекъснато.

Темите които се предствавиха тази година са  за Новото в Joomla,Sobi Pro – компонент за директории, Скорост на сайта, Windows Azure като среда за Джумла, Как да защитим сайта си и Google Analitycs – съвети и практики.

- Новото в Joomla - Михайл Семерджиев ни запозна с Joomla 3.1 и 3.2, като представи етикети и вложени етикети в новата Джумла което е доста полезно за всеки който иска да има повече статии в два етикета.

- Sobi Pro – компонент за директории – Radek Suski показа какво представлява и обясни спецификациите му.

- Скорост на сайта с MemCache - Любомир Русанов представи новата функционалност на СуперХостинг – memCache, тя доста забързва сайта и го прави по – използваем.

- Обясни за PHP версиите

- Показа пример че при Joomla сайт със доста добавки ще има по – голямо зареждане и тази функционалност помага.

- Windows Azure като среда за Joomla - Представиха ни как можем да интегрираме Джумла в Windows Azure и какво можем да правим с него

- Как да защитим сайта си - Михайл Семерджиев обясни с примери защитата на сайта ни и представи ново разширение което премахва зловреден код.

- Google Analitycs  - съвети и практики - Представиха ни как да си правим персонализирани отчети и как да постигнем максимална информираност за сайта ни с Google Analitycs.

 

На нашия екип беше много интересно и полезно. Надяваме се, че сме успяли да ви го представим в най – общ вид. Повече може да прочетете на Joomladay.bg.ITD

 
Очаквайте скоро!

Много скоро очаквайте ново и полезно от нас за Вас!